Meer dan 30 jaar ervaring

Het reinigen en renoveren van metselwerk biedt een garantie voor een langere levensduur van een gebouw. Tot die vaststelling zal ieder komen die zich wel eens de moeite heeft getroost de in verval geraakte historische panden met andere ogen te bekijken dan met louter een historische blik of herinnnering. In de huidige tijd zijn er middelen en mogelijkheden het metselwerk tegen de weers- en milieu-invloeden te beschermen. Eddy ter Beek heeft er zijn beroep van gemaakt. Zijn bedrijf: Ter Beek Gevelrenovatie werkt vooral in de regio Twente en het grote Duitse grensgebied.

Hij leerde als jongen het voegersvak van z'n vader. Ter Beek Sr. werkte met z'n voegers bedrijf vooral in Duitsland en had in Gronau z'n bedrijf gevestigd. Naast het "normale" voegwerk was het bedrijf gespecialiseerd in het renoveren en aanbrengen van het fraaie knipvoegwerk. Specialistisch werk dat in de huidige nieuwbouw bijna niet meer voorkomt. Het vereist precisie en vakmanschap en is daardoor kostbaar. Dat specialisme maakte Eddy ter Beek zich als jongeling al eigen.

In 1986 vestigde hij zich zelfstandig als renovatie-  en voegersbedrijf. Veel opdrachten kreeg hij voor het onderhoud van panden die onder de Duitse monumentenzorg ressorteren. Oude "spiekers" (opslag ruimtes) renoveren en van nieuw en 'oud' voegwerk voorzien. Het zijn klussen waarvoor Ter Beek z'n handen niet omdraait. " Er zijn in het grensgebied nog heel wat oude boerderijen met bakspiekers en graanspiekers met schinkenkasten die renovatie en onderhoud nodig hebben ". Ondertussen heeft hij al heel wat historisch werk onderhanden gehad. Naast de oude en vaak monumentale boerderijen en stadsvilla's als het oude stadhuis in Oldenzaal , heeft hij grachtenhuizen in Amsterdam in portefeuille en heeft hij molens, kerken en fabrieksschoorstenen beklommen. Alleen watertorens ontbreken nog op zijn lijst.

Meer weten over onze werkwijze? Neem contact met ons op.